Đokić: Ima prostora da cijena goriva i u RS-u bude manja

447
0
Share:

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je večeras u Trebinju da smatra da ima prostora da cijena goriva u Republici Srpskoj bude manja.
On je potvrdio da će Vlada RS-a razmatrati informaciju o svim aspektima koji su vezani za cijenu goriva u Republici.

Đokić je novinarima rekao da je prije nekoliko dana pokrenuo to pitanje i da smatra potpuno opravdanim da Vlada Republike Srpske o tome razgovara i zauzme određene stavove.

Navodeći da takvu raspravu treba da vode i federalna Vlada i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Đokić je istakao da se samo u tom trouglu (sa Vladom RS) može definisati politika koja može uticati na cijenu goriva u BiH.

On je dodao da niko ne treba da očekuje da Republika Srpska donese neke propise da cijena goriva bude znatno niža nego u Federaciji BiH, naglašavajući da je to prosto nemoguće i da se takva politika nikada do sada nije mogla voditi, a da daje rezultate.

“Tvrdim da ima prostora da cijena može da bude manja, da neka opterećenja na litar goriva mogu biti manja, da ima prostora da se uvede više reda u promet prilikom prodaje, transporta, posebno prilikom uvoza goriva”, rekao je Đokić.

On smatra da mogu biti manje i određene dažbine koje plaćaju građani prilikom registracije vozila, posebno kada je riječ o teretnim vozilama i autobusima.

“Ima prostora za smanjenje naknada i o tome treba razgovarati. Mislim da će to biti jedan paket koji će sadržavati informacije koje će pripremiti naše Ministarstvo trgovine i turizma”, istakao je Đokić.

Klix.ba

error: Zabranjeno preuzimanje sadrzaja!